2020-11-07 151 瀏覽
呢間餐廳在元朗都薄有名氣,聽過朋友推介,但就未試過。今日突然想食日本野,拉埋男友去試下。一到步,餐廳環境好日式,好骨子,感覺舒服。仲送上中華沙律比大家食住先。揭開餐牌,發覺好多野食揀,包羅萬有:從前菜、小食、串燒、壽司、手卷、剌身、鍋物、炒飯、煮物都有。男友想食剌身飯,我就想食鍋物,可各取所需。雜錦刺身飯主要有三文魚、油甘魚同劍魚腩,剌身冰鎮另上,刺身夠凍夠鮮味。鍋物我揀咗安格斯牛小排壽喜燒,如果有買開凍肉,都應該知道牛小排價格貴過肥牛好多,亦都比肥牛更好食。我加左 $10 追加左一個飯拌來食。牛小排索左壽喜燒汁嘅味,勁入味,加上牛香溢出,是令人難以忘懷的味道。配料仲有鍋蛋同草菇、洋蔥絲、蘿蔔絲、椰菜絲,索左壽喜燒汁又係勁入味。主菜之外,我地有叫左些小食。磯燒鮑魚,鮑魚餣得入味,食落有咬口,唔會乾身,美味。鵝肝多士同西餐廳的質素相約。安格斯牛肉串用料上剩,頗為美味。胡麻豆腐,$22 有 4 件豆腐同沙律菜蕃茄仔,好味又抵食。

男友想食剌身飯,我就想食鍋物,可各取所需。