2008-04-05 1 瀏覽
3-Apr今晚一共四人去食晚飯, 選了這間"許願樹", 餐廳唔大, 只可容立廿人左右, 台細但碟好大隻, 會唔夠位放野...., 但算坐得ok, service麻麻, 為食物個presentation唔錯, 所以上菜都要等耐少少...order左3個set share食:set1忌廉湯- 足料, 幾濃煎鵝肝- 煎得幾油下, 味道唔夠, DAP好食d酥皮牛柳配薯菜- 牛柳7成熟, 岩岩好, 好新鮮好好味好多肉汁, 係整晚主菜整得最好味既, 爭番唔少分心太軟- 麻麻, 比起酒池肉林既差好遠...熱咖啡 set2忌廉湯- 足料, 幾濃芝士焗蠔- ok啦, 蠔縮得好勁, 羊仔膝配薯菜- 羊膝唔會太諗, 有d咬口, 唔算un蘋果玉桂卷- 好好味, 好香蘋果玉桂味, 但略嫌唔夠蘋果肉凍咖啡 set3酥皮忌廉湯配蒜容包- 我無份飲, 所以no comment龍蝦牛柳意粉- 意粉口感唔錯, 但味道麻麻, 個茄汁味有d怪, 但牛柳真係好好味, 龍蝦肉幾鮮, 但好細隻自製雪糕- 口感好似木糠雪糕, 好滑凍奶菜- 開頭飲偏甜, 飲到尾時只有雪水味 我地額外叫多個"梳乎里" - 完全唔得, 佢同平時食開既唔同
3-Apr
order左3個set share食:
set1
忌廉湯- 足料, 幾濃
煎鵝肝- 煎得幾油下, 味道唔夠, DAP好食d
心太軟- 麻麻, 比起酒池肉林既差好遠...
熱咖啡

set2
忌廉湯- 足料, 幾濃
芝士焗蠔- ok啦, 蠔縮得好勁,
羊仔膝配薯菜- 羊膝唔會太諗, 有d咬口, 唔算un
蘋果玉桂卷- 好好味, 好香蘋果玉桂味, 但略嫌唔夠蘋果肉
凍咖啡

set3
酥皮忌廉湯配蒜容包- 我無份飲, 所以no comment
自製雪糕- 口感好似木糠雪糕, 好滑
凍奶菜- 開頭飲偏甜, 飲到尾時只有雪水味

我地額外叫多個"梳乎里" - 完全唔得, 佢同平時食開既唔同, 問過waitress話佢地既特色, 用蛋白打起再焗, 但大家都接受唔到lor, original好味好多

埋單唔過7舊, 係朋友請, 但除開每人唔洗二百, 西餐都算抵食...佢有另外set dinner係六十零蚊, 我見到隔離台食, 又大份又好味, 仲抵食d tim, 下次有機會都會再去試下
傍@樹
傍@樹