2023-10-30 223 瀏覽
朋友好耐之前食過佢,話唔知係邊度嘅流心雙皮奶好好食,我哋行完商場出嚟勁,好彩見得返佢!本身行緊去食晚飯,我哋都衝左入去買!Yoho 行返出嚟大馬路嘅時間經過到佢,即刻衝入去買,未食之前仲問朋友米芝蓮推介咁犀利,堂食最低消費40元,即係每人最少嗌一個。我哋叫咗兩個凍嘅外賣拎走。舖頭唔係好大,但係八點幾都仲有客人,就係得伯伯一個招呼,如果叫熱食嘅話要等最少10分鐘,因為佢即刻整返俾你。如果冇耐性就建議直接叫涷食。等緊嘅時間聽到你食嘅姨姨都係熟客,仲話咁好食嘅嘢應該要介紹俾其他人話應該搵啲人去幫佢舖頭同嘢食影吓相,感覺一定要寫呢篇!一間舖頭淨係用一樣食品做到而家的確唔容易,中間仲聽到叔叔講有意思將品牌買到其他地方,香港有咁犀利嘅小食店真好。偷咗姨姨嘅同佢影張相,雙皮奶嘅皮比平時食嘅更加固體,唔會好似有啲咁就冇咗,識落佢唔係好甜,比平時嘅雙皮奶味道更加淡,奶味都好重我好鍾意我哋離開咗先冷吃,圖片唔係好睇到點樣流心,等我形容下外圓圈都係固體嘅燉奶,喺其他地方的確冇食過流心燉奶,中間嘅燉奶係液體狀,涷食即使過咗好耐,味道同樣子都冇走樣! 我答應伯伯一定要更多人知大家一定要去試吓如果去元朗嘅話!

流心雙皮奶

我哋離開咗先冷吃,圖片唔係好睇到點樣流心,等我形容下
2023-10-28
$40 (宵夜)
流心雙皮奶
  • 流心燉蛋