2013-03-10 213 瀏覽
見到朋友係 facebook 講好食,咁咪走去試試囉,但地點真係好難搵,我地倆人係條街度走來走去,問左幾個人都指唔同方向,打電話去問都打左幾次,打到我都唔好意思,真係好想放棄,最後都搵到,好隱閉呀!整條街唔係好長,但成條街都幾呼全部係食肆,每間食肆門外都放有食台,好有效外風味。當時大約中午 1 點,幾乎滿坐,店鋪唔大,店員好恩勤招呼。我地得倆個人,唔可能點太多菜,咁唯有叫左倆個午餐。每個餐都有湯水,是日湯水係去濕湯,有沙葛,眉豆,新鮮粟米,清淡得來唔會無味,沙葛好好食,無渣荷葉飯,內有素做既肉,東菇,味道清淡而帶點香,而且真係好大份。石頭鍋素餐,附上一碗白飯,白飯香軟,呢個菜味較為濃味,內有倆種不同類似魚蛋既蛋球,當然唔係用魚做,但好好食喎,重彈牙忝呀,還有索晒汁既矮瓜在內,整蝶菜用來撈飯好好食,好野味。望望周圍,九成台既人都係食緊呢倆個餐,每個餐都係 $35,學生有特價,好似 2X,確實唔記得,總之係抵食啦!抵食得來好好味喎!會再來!

當時大約中午 1 點,幾乎滿坐,店鋪唔大,店員好恩勤招呼。
我地得倆個人,唔可能點太多菜,咁唯有叫左倆個午餐。

,還有索晒汁既矮瓜在內,整蝶菜用來撈飯好好食,好野味。

抵食得來好好味喎!

會再來!
2013-03-05