2023-11-05 82 瀏覽
緣聚係元朗重新開張,之前一路都冇食過,聽啲街坊話重開之後食物味道同質素都唔錯,就約左班fd去試下依加好多放題店都係qr 落單,呢到都唔例外,用qr 落完單,啲野食已經勁快上台刺身既選擇都幾多,我同班朋友比較鐘意食蝦,啲赤蝦好大隻好鮮甜呀!個人比較鐘意熟食,所以叫左一堆串燒炸物首先串燒邊面極推薦牛舌,佢有返咁上下厚康得黎又好軟,唔會係咬極唔爛果隻,調味都做得好好豬頸肉串燒都好香,應該都算係放題少有,啲豬頸肉又唔會太肥,唔錯炸物方面呢到有啲比較少見既幾值得推介炸蝦多士炸得好香,好貼心咁配埋泰式甜辣醬,點黎食味道更有層次呢到竟有有朱古力炸彈,一路都好鐘意呢啲炸彈類,可惜平時見既多數係榴連,唔食榴連但鐘意朱古力既人要試,外層炸到香脆,入面一咬啲朱古力流哂出黎!另外炸芝士年糕好正,芝士加煙un控必點!緣聚隨左有個雪糕櫃外,仲有一堆用心制作既甜品,亦都係點解我地揀黎緣聚推薦朱古力心太軟,朱古力味勁香濃,同真係做到流心,唔係食到太飽一定再encore!

個人比較鐘意熟食,所以叫左一堆串燒炸物

炸物方面呢到有啲比較少見既幾值得推介

另外炸芝士年糕好正,芝士加煙un控必點!