2015-05-04 666 瀏覽
勞動節翌日,同四個fd特登約出黎食野,原本係想試附近間韓國料理,點知冇位然後就發現左對面嘅呢間西日放題,裏面大把位,仲要午市只係八十八蚊起,所以我地就轉軚食放題點知入到去先知伏左,原來八十八蚊淨係包壽司、卷物/手卷、前菜/沙律、天婦羅/揚物同食事,仲要加一服務費(其實餐牌有寫,但係我地一見到八十八蚊就急不及待入左去)我地就冇要全包,淨係每人加多五蚊升級飲品。第一輪慣性地叫勁多野食,叫左好多壽司,之後就開始後悔食放題其實根本唔應該食太多壽司,所以之後都冇再叫。印象比較深刻嘅野食係流心朱古力棒棒串,個賣相雖然唔係太吸引,但個味道就真係好掂有少少似心太軟,不過就係一串串咁,幾新奇有趣。蟹籽沙律比起刺身沙律好食,d沙律醬比得幾足相反刺身沙律就比得勁少,個人認為呢d食唔飽又好食,所以我地一共叫左十一客仲有一個叫芝心片嘅野都好正,塊野入面d芝士好似拉唔盡咁,個感覺幾有趣。但係有一個叫忌廉蟹肉薯餅嘅野就真係麻麻地,有少少奇怪。雖然選擇少,但係食到好飽,可能係d野食飽肚啦,一百蚊左右嘅質素其實都算係咁,個人認為冇咩特別,所以就冇一種食過番尋味嘅感覺喇。

我地就冇要全包,淨係每人加多五蚊升級飲品。
第一輪慣性地叫勁多野食,叫左好多壽司,之後就開始後悔
放題其實根本唔應該食太多壽司,所以之後都冇再叫。
揚物
壽司
壽司
蟹籽沙律
有少少似心太軟,不過就係一串串咁,幾新奇有趣。
蟹籽沙律比起刺身沙律好食,d沙律醬比得幾足

但係有一個叫忌廉蟹肉薯餅嘅野就真係麻麻地,有少少奇怪。
題外話/補充資料: 呢間餐廳嘅侍應d態度都幾差,不論係講野、表情、行為嘅態度都係咁差,叫佢比wifi password係飛張紙埋黎,收點菜單嘅時候係搶嘅,令人十分不安。
2015-05-02
$102.3 (午餐)
蟹籽沙律