2015-07-08 1610 瀏覽
突如其來的即興,告知友人與男友很想吃南瓜焗飯同素食,於是諗起緣來素食喇大約7:00左右,都未見多人等了5-10分鐘左右就好快安排入座一坐低緊係點 我最想食既芝士南瓜焗飯(個名係咁上下啦🙊我忘了)南瓜肉好甜 好林 我好鍾意總係令我每個月都突然想要食(因為太「漏」喇,朋友們唔太好南瓜同素食,我1個人又食唔晒,所以最多只能每月食1次)😭😭😭仲叫左炸大腸、芋頭魚、$1拼盆、片皮鴨等等炸大腸有菠蘿伴碟 可能炸得唔太脆 味道唔太真實 所以炸大腸還有進步空間🙆芋頭魚外皮很脆 黎到時熱辣辣 口感唔差 不過呢碟野係差唔多最後先黎到 所以我地3個人食唔晒(唔建議同時間叫南瓜焗飯&芋頭魚,人少一定食唔晒)$1拼盆 我覺得$1既野又唔可以要求太多 佢只係唔係太夠汁囉🙈不得不提 呢個北京片皮鴨好脆 好正可能全靠脆同個包仲有青瓜&醬汁所以好神似 總之一句講晒 我好鍾意啦😋晚飯時間 樓面姐姐話今日有糖水 要唔要 話係送既為食既我緊係問問 係咩糖水先啦 一聽到係南瓜就幾飽都要試 朋友們唔食南瓜 得我一個話要 個南瓜西米露真係正 又唔算太甜 又有南瓜香 食完好想再食 但免費既野唔敢再問人拎😂😂 朋友a & b又話唔要人

大約7:00左右,都未見多人

好脆 好正
可能全靠脆同個包仲有青瓜&醬汁
所以好神似 總之一句講晒 我好鍾意啦😋

晚飯時間 樓面姐姐話今日有糖水 要唔要 話係送既
個南瓜西米露真係正 又唔算太甜 又有南瓜香 食完好想再食 但免費既野唔敢再問人拎😂😂 朋友a & b又話唔要人送 如果唔係 我一個人可以食3碗西米露喇
南瓜西米露 (free)

總結 , 點解南瓜焗飯可以令我食完仲想再食架😂😂😂
2015-04-22
南瓜焗飯
北京片皮鴨
南瓜西米露 (free)
  • 南瓜黑松露焗飯