2021-12-17 657 瀏覽
今日同朋友興祝生日,我哋去元朗嘅「燒蝦蝦」食放題,試咗近年新興嘅流水蝦放題,有得玩,有得食,正呀! 餐廳地方闊躺,主角緊係即夾即燒嘅流水蝦啦,店內有多個蝦缸,店員仲會不斷添活蝦,方便客人夾蝦,非常有趣!除了流水生蝦之外, 海鮮區仲有多款海鮮,例如帶子、蜆、生蠔&帆立貝等等。 呢間燒蝦好正,蝦頭仲有蝦膏,蝦肉爽口, 鮮甜無比,果然係生蝦,即夾即烤,正呀! 每人一條鰻魚,超級好味, 皮脆肉嫩,魚香十足,正呀,可以encore 就好了。食完海鮮,就燒咗菠蘿,新鮮菠蘿,特別香甜,燒完仲好多汁添!除了海鮮外,仲有好多燒烤食物,包括雞翼,牛肉、丸類&菇類&蔬菜等等。 飲品方面有汽水,啤酒& 紙包飲品等等,仲有自整花茶區,非常貼心! 其實仲有好多自助bar, 包括甜品&小食等等。總結,每款食物質素都好高, 味道相當好,好抵食, 值得Encore 呀,二條友食足兩個半小時, 真係超級大滿足!

食完海鮮,就燒咗菠蘿,新鮮菠蘿,特別香甜,燒完仲好多汁添!

其實仲有好多自助bar, 包括甜品&小食等等。