2016-04-04 1125 瀏覽
見到食Egypt food,去試下啦。估唔到好味woo. 兩個人都係食左$440。酸乳酪青瓜沙律,原來係將青瓜切碎再混入乳酪中。新鮮蔬菜味令到個乳酪更清新。配以無料薄餅,唔錯。羊肉 kebab, 羊帶小許蘇味,但好juicy。味道適中。食店提供三款醬汁:mint, garlic and spicy。 最like 蒜蓉醬,好惹味。亦有很多伴菜,不會感到油油的。芝士焗矮瓜及牛肉,呢個味比較濃。以蕃茄汁焗,酸味夠再加埋香草。但不斷地食又可能覺得酸。最出色係,你唔會覺得矮瓜及其他蔬菜過熟。我最怕稔哂嘅焗菜絕對無發生係呢個菜上面。唔好睇佢細細碗,好足料架!即日燒鮮魚,每日都會有機會唔同嘅魚。今天是“蘆魚“。呢條係真.鮮肉。不會濃味,吃到鮮魚的味道。滑滑的溜入口中。伴以入味薯仔,Yummy! 唯一美中不足的是有小許魚鱗未能清理好。點了肉桂洛神花茶,用的是家鄉茶包。好!整體係一間可以再去的食店,而招呼我們的侍應好熱情,亦見到很多熟容去光顧。事實上,價錢亦合理,比很多名店還好。
點了肉桂洛神花茶,用的是家鄉茶包。好!

2016-04-04