2013-12-20 866 瀏覽
首先我係住元朗既,而其實知道有呢間甜品屋已經開左一段時間、但係始終的吳起心肝去食。前日收工終於肯去試…不過因為媽媽都想食、所以第一次唯有叫外賣。雖然鋪頭細細、但係真心麻雀雖小、五臟俱全。睇落個廚都應該係一位平易近人係媽媽。一路整、成間鋪頭都香噴噴、恨不得馬上就就食點左香蕉甜薄烤餅同西班牙煙火腿芝士薯蓉鹹薄烤餅。係距整緊既時候我留意到距用左兩隻吳同既粉整個皮底。好奇之下就問左原來甜既用左普通麵粉而鹹既就用左蕎麥粉。所以鹹既食落會比較硬身。不過叫外賣就預左好味減半。Em..甜既回到家都還可以、媽媽都讚好!鹹既就因為凍左、硬身過頭!可惜。主打應該甜點會好味!因為吳甘心、所以第二日再去拜訪過!今次又係香蕉甜薄烤餅、不過係"堂食"!!!!!!本身因為堂食而想加雪糕球、點知竟然無雪糕可惜可惜。堂食果然好味道!夠新鮮!當然仲要試下新野啦!鹹牛油焦糖窩夫。呢個窩夫真係不得了不得了!!好味到震!名副其實外脆內軟!!!!啲味道好夾、啲cream都好滑!!!!I sure will encore, encore and encore
不過因為媽媽都想食、所以第一次唯有叫外賣。

點左香蕉甜薄烤餅同西班牙煙火腿芝士薯蓉鹹薄烤餅。

不過叫外賣就預左好味減半。
Em..甜既回到家都還可以、媽媽都讚好!
鹹既就因為凍左、硬身過頭!可惜。主打應該甜點會好味!

因為吳甘心、所以第二日再去拜訪過!
今次又係香蕉甜薄烤餅、不過係"堂食"!!!!!!
本身因為堂食而想加雪糕球、點知竟然無雪糕

可惜可惜。
堂食果然好味道!夠新鮮!
當然仲要試下新野啦!
鹹牛油焦糖窩夫。

呢個窩夫真係不得了不得了!!

好味到震!名副其實外脆內軟!!!!
啲味道好夾、啲cream都好滑!!!!
2013-12-19
  • 咸牛油焦糖窩夫