2019-05-29 35 瀏覽
元朗有林林種種的台底飲品小店,想吸引客人,唔花多點心思應該是不可以的。元朗的沐白絕不會Hea賣,而且仲花好多心思推出不同款式的飲品呢。第1杯顏色鮮艷的是莓莓果果,炎熱的天氣下飲啖果茶,的確是透心涼又解口渴。莓類的酸甜好清香,加上紅茶配搭,仲令我感受到帶點薄荷的涼快,確實係夏天的消暑之選。第2杯是濃醇可可鮮奶,朱古力味道香濃而不會太甜,加上煙Um的珍珠,呢個配搭永遠無得輸。第3杯是店鋪的主打,大甲芋泥鮮奶。將芋泥打成泥再加入鮮奶,每層的顏色都十分漂亮同埋飲落每啖都充滿天然的芋頭香味,再加上細粒的芋圓,口感更加豐富,飲完絕對會非常飽肚的。仲有好多款飲品未試,我一定會繼續幫襯,下次試埋黑糖珍珠鮮奶先!

2019-05-20
外賣自取