2021-09-23 12 瀏覽
呢排真係天氣好悶熱,咁悶熱嘅時候除咗去游水,平時喺條街度就係去買野飲。元朗都有好多選擇,行幾間鋪位都仲有間喺左近,咁啱今日嚟到呢間淳沐個位嗰陣突然間落咗陣雨,咁唯有一邊避雨一邊就買嘢飲啦。咁就嗌咗兩杯,一杯就係小芋圓大甲芋頭鮮奶,呢杯要等十幾分鐘先有得拎,可能因為佢地標明新鮮制作,即叫即整的原則吧~令我更期待呢一杯,因為我自己都幾鍾意食小芋圓仲要加埋芋頭就真係無得頂啦,相重至愛!再加埋鮮奶,簡直就係絕配,我會將呢杯癈水定為心中第一!另一杯比較快就調好嘅係楊枝甘露,朋友話我知呢杯比較上飽啲肚啲,飲落好滑溜,芒果味都幾重,仲有好多重不同的口感,唔同一般食到嘅糖水咁樣,係幾好飲,岩晒佢的口味~