餐廳: 寿司の神
資訊:

2018-05-01 116 瀏覽
半年前食過一次壽司之神, 今次再黎都仲好有驚喜!沖繩苦瓜沙律好Surprise會用苦瓜黎做前菜, 雖然本身唔太鍾意食, 但一場黎到點都要試一試既~除左苦瓜, 上面加左木魚絲, 再淋左酸汁, 酸酸苦苦好開胃白飯魚bb配薑蔥豉油用偏向中式既薑蔥豉油, 感覺好新鮮白飯魚bb食落脆脆地, 唔會腥, 反而甜甜地真鯛刺身經過一晚熟成後, 魚身比平時更淋, 魚味更濃配酸汁感覺更開胃平政魚油脂感特別重既白身魚燒新鮮銀雪魚加左小小芝士既燒銀雪魚, 魚油味好重, 又香又濃春子鯛 上面掃左少少柚子汁, 感覺清爽, 一解之前既油膩感好有心思既組合鯖魚新鮮既鯖魚真係好少見, 通常都係經過醃製原來都幾重魚油味燒拖羅卷原本已經好喜愛拖羅, 輕輕燒一燒, 更加滋味北海道赤海膽手卷一餐完美omakase既總結
半年前食過一次壽司之神, 今次再黎都仲好有驚喜!
沖繩苦瓜沙律
除左苦瓜, 上面加左木魚絲, 再淋左酸汁, 酸酸苦苦好開胃
白飯魚bb配薑蔥豉油
用偏向中式既薑蔥豉油, 感覺好新鮮
白飯魚bb食落脆脆地, 唔會腥, 反而甜甜地
真鯛刺身
經過一晚熟成後, 魚身比平時更淋, 魚味更濃
配酸汁感覺更開胃
平政魚
油脂感特別重既白身魚
燒新鮮銀雪魚
加左小小芝士既燒銀雪魚, 魚油味好重, 又香又濃
春子鯛
上面掃左少少柚子汁, 感覺清爽, 一解之前既油膩感
好有心思既組合
鯖魚
新鮮既鯖魚真係好少見, 通常都係經過醃製
原來都幾重魚油味
燒拖羅卷
原本已經好喜愛拖羅, 輕輕燒一燒, 更加滋味
北海道赤海膽手卷
一餐完美omakase既總結