2023-10-01 36 瀏覽
今日約住元朗女仔朋友食飯當然要就下女仔啦咁我就山長水遠入元朗食啦~元朗出名多野食但山長水遠唔食返d好野邊對得住自己🤭聽聞有間主打巴基斯坦風味咖喱咁特別梗要會一會佢啦🤭咁多款真係好難揀最後揀左《咖喱魚柳飯》因為炸一條好食既炸魚考功夫上粉油溫時間決一不可睇下廚房炸功如何🤭一上枱塊魚好大件以為叫錯左炸魚薯條😂再切開試一口非常唔錯粉夠薄又夠貼又夠脆👍🏻值得一讚~而朋友就點《咖喱牛脷飯》厚厚牛脷又夠冧👍🏻朋友都讚~而巴基斯坦咖喱十分特別加左好多洋蔥粒帶起個味令咖喱多份洋蔥嘅甜味仲有大蒜吊味十分回味~另外點了兩個小食《香芋魚肉餅》《蔬菜蝦卷》都好好味~值得一試~食得咖喱點可以唔飲野😂作為一間香港餐廳點可以冇奶茶同咖啡🤭朋友想飲咖啡發現佢有即磨諗都唔洗諗即點😂😂咁我鍾意飲奶茶就叫凍奶茶~凍奶茶比好多茶記好飲起碼唔會好似飲涼茶先~絕對合格~不過另外發現隔離枱點了《蔥油豬扒太陽蛋飯》非常吸引估唔到咖喱以外飯餐一樣出色~下次再入元朗一定要再戰🤭
2023-10-01
  • 咖喱厚切牛脷飯