餐廳: 士林台灣麵
資訊:

2011-11-22 12 瀏覽
星期六晚大約9點去到LA. 以為要等好耐, 點知等都唔洗等!! 可能因為我地得二個人入面其實都幾迫, 我地叫左一個香酥雞扒面同一個香酥排骨面, 好明顯雞扒同排骨的炸法係好唔同的. 雞扒係油好多的 . 比較真係似台灣的鹽酥雞(但當然差好遠, 台灣果D濃味好多). 雞扒好脆, D雞好滑, 都幾大份下, 但係層皮好易同雞肉分離, 排骨係一塊豬扒, 體積無雞扒咁大, 又無雞扒咁油, 略為有D乾, 值得讚的係佢層炸皮唔厚, 又脆, 但係凍左之後就唔好食了, 個面同湯底都無咩特別個湯有D蔥粒同肉躁, 清清地咁同油膩的炸雞幾夾無叫到野飲, 因為都幾貴下, 十幾蚊一杯,食油炸野最好有杯豆漿!食食下的途中, 有店員倒捨一碗湯, D湯重彈左我條褲到, 好彩佢地都有幫我沬返同埋道歉
可能因為我地得二個人
入面其實都幾迫,
我地叫左一個香酥雞扒面同一個香酥排骨面,
雞扒好脆, D雞好滑,
都幾大份下, 但係層皮好易同雞肉分離,
雞扒
豬扒
個面同湯底都無咩特別
面底
個湯有D蔥粒同肉躁, 清清地咁同油膩的炸雞幾夾

2011-11-19
面底