2023-06-30 594 瀏覽
朋友介紹黎依間囍串gathering,除咗串燒,都有提供一啲主食架。店舖唔算特別大,勝在夠乾淨企理。未夠7點已經有幾枱客人邊食串燒邊歎啤酒,勁chill。 用QR code落單,先揀辣度。今次叫咗幾款串燒同炸饅頭。串燒會放係一個小火爐上面”興”住,咁就唔洗擔心啲串燒會凍咗。 右邊係鮮牛肉串,每日限量!牛肉烤完仍然十分嫩滑,非常惹味。  左邊牛胸爽,即係牛肋骨中間嘅軟骨,好爽口,以為會好油膩點知一啲都唔會。 厚切牛舌,真心勁厚,以為會好韌,點知一咬發覺原來腍到就黎可以入口即溶! 金鑲豬皮肉丸,一層豬皮再一層肉丸咁串住,好搞笑!肉丸好札實,而豬皮嗦哂啲燒烤汁,2個一齊食都幾特別。 孜然羊脾肉,孜然味夠重,羊肉完全冇騷味。 炸饅頭,炸得金金黃黃,一咬外脆內軟,再沾少少煉奶,真係可以一次食10個XD 我同朋友都唔飲啤酒,所以叫咗2杯其他飲品,估唔到都整得幾出色。雜莓乳酪好滑,望落用咗唔少種類嘅莓黎整。水蜜桃梳打夠哂清甜,而且仲好大杯。

右邊係鮮牛肉串,每日限量!牛肉烤完仍然十分嫩滑,非常惹味。

孜然羊脾肉,孜然味夠重,羊肉完全冇騷味。

2023-06-30