2017-12-30 535 瀏覽
今晚除夕前一日,男友就唸住帶我黎呢到試, 講真,聽左呢間野都好多次,都未有機會朝聖,咁依家有機會就試下。。叫左一個 凱撒沙律配雞絲炸糖心蛋,青口,ribs eyes,一杯cocktail 同一杯極大既hoegaarden.... 咁落完單之前,先上左青口,準備開餐既時候,竟然有位職員冇端端行黎sell會藉,真係好唔識做。故勿論個客有冇會藉,野都未食,又唔知好唔好食既情況下,咁sell野真係好失禮羅,係都等客人食完先sell來得合理羅。。。一上食物就黎sell會藉,我唸緊咩事呢?? 同埋有冇考慮過客人既感受呢~~最後當然係打發左佢走啦,真係sell野都要睇timing lor... 呢下已經印象差左。。。之後個青口將近食完,但係未食晒,突然又有個女侍應又黎收走d野,但完全冇問仲要唔要之類說話,之後stop 佢啦,話未食完,之後佢先話唔好意思,其實佢收野之前可唔可以問一句先呢,真係又唔知佢做咩羅。。。d 青口一上係好superise 既,因為份量多,個味道又唔錯,佢既汁都幾特別,綠綠地色,帶有小小薄荷味道,幾清新。。呢道既食物份量真係都幾夠多。。人多食會岩d, 兩口子既,可能最多叫兩三樣野
呢道既食物份量真係都幾夠多。。人多食會岩d, 兩口子既,可能最多叫兩三樣野就飽晒。。
到個450g ribs eyes.. 個脂肪比例真係6:4,雖然d肉都好香又夠軟熟, 但肥膏比例太多,食得多,會好油,比我想像中冇咁正,話說我叫既係三成,但佢上既係五成,當然我冇叫人換,費事晒左人地塊扒啦,加上覺得換左,都係差唔多,所以冇叫人換。。。
如果再食,可能下次會叫海鮮,因為見到有麵包蟹,都幾吸引我再試多次
雖然今次麻麻地,但都會有興趣試海鮮。。。
2017-12-30