2019-12-23 71 瀏覽
今日來到元朗千色店附近, 見這間九丁目日本料理門外有客人等位,估計質素唔會差,再見午市套餐價錢唔算貴, 裝潢又新淨, 於是便決定試下。午市套餐選擇好多, 還可以以特價追加小食。我們選擇了極上壽司定食,壽司有8件,包括 三文魚, 油甘魚, 海膽 , 赤貝, 玉子, 鮮帶子, 吞拿魚腩蓉卷 。 海膽壽司, 海膽有回甘味,可惜只得一件。三文魚夠大件,和油甘魚一樣 ,都新鮮。 吞拿魚蓉口感滑溜,味道清淡。 赤貝壽司則爽口好吃。另外, 味噌湯唔錯, 材料有豆腐,昆布和洋蔥 ,不太鹹,有鮮味,熱辣辣,值得一讚。 套餐還包括 手打烏冬, 酸酸甜甜嘅青檸啫喱,和飲品。 網燒西冷牛扒定食,西冷牛扒份量適中, 切片上桌,八九成熟,有沙律菜伴碟。 牛肉口感 較乾, 但混合燒汁一起吃剛好。 至於套餐的珍珠米碗飯,配上海苔和芝麻, 香口惹味。最後來杯香滑即磨咖啡,十分滿足。 心想下次一定要來試一試這裡的刺身。

午市套餐選擇好多, 還可以以特價追加小食。

我們選擇了極上壽司定食,

網燒西冷牛扒定食,

至於套餐的珍珠米碗飯,配上海苔和芝麻, 香口惹味。

最後來杯香滑即磨咖啡,

十分滿足。 心想下次一定要來試一試這裡的刺身

2019-12-05