2014-12-07 964 瀏覽
今日喺呢頭做完野~路經呢間店~發覺几有特色,所以入去幫襯一下~一入到去就知中招~地方唔大,客人唔多~D枱椅放得好密,我呢D米之連人行入去真係有點難度,最後坐了我最唔中意的BAR枱位~V__V 一袋二袋的行李唯有放在旁邊的椅子~真係有點唔好意思...望下張點菜紙~好似好多款式,我緊係點左佢最出名的招牌拉麵,仲加左個炸蚝小食坐喺BAR枱可以隔住玻璃見到師夫煮麵,每個動作都睇得一清二楚,師夫係後生仔~一定唔係日本人,冇咩師夫風範,烹煮手法好求其唔認真.睇佢就好似煮車仔麵咁..嗯~一D都唔有型~等左陣~終於有得食~招牌叉燒拉麵 - 豬骨湯底好有質感~入口有種沾口的感覺~唔錯~!叉燒細細4片,一D日式叉燒的感覺都冇,但又唔係港式叉燒~入口就好似係漿汁煮豬肉,拉麵煮得唔錯~唔會太淋,可惜唔彈牙,蛋味唔重,配菜仲多過主菜~小食炸蠔 - 等左好耐差唔多食完碗麵先上枱~一望落去真係有點失望~細細粒又乾身,好似翻炸過咁,咬入去主要食到炸粉,粒蚝仔真係細粒得緊要...總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
真係有點唔好意思...
睇佢就好似煮車仔麵咁..嗯~一D都唔有型~
等左陣~終於有得食~
2014-05-06