2018-03-04 225 瀏覽
係附近諗緊食咩好, 見到openrice 附近有呢間未食過諗住去, 但係星期六晚好多人等,所以end up 今日星期日去食lunch.1 點都係得三枱,非常好,唔駛等 Menu 都係果四個選擇, staff 有介紹每一個option 嘅肉 同埋煮法 , 同埋recommend 幾成熟。兩個人分別揀咗第一款嘅Herbly Flat iron steak (recommend 5 成熟)同第四嘅豬鞍架(recommend 9成熟)。 本身豬牛都鍾意, 但係因為食過好好味嘅豬鞍架,所以非常期待。主菜未上,先上薯條。 幼薯條+脆卜卜+黑松露seasoning , 唔錯,心諗。。Yeah 今日有食神~加住salad 同忌廉蘑菇湯, 個湯非常creamy 同smooth ,蘑菇都好味。 (不過我唔鐘意奶味重嘅嘢,同行友人好鍾意)Salad 係真常嘢主菜出現, 首先係steak.海鹽係畫龍點晴嘅。。。蒜頭如果燒耐啲會好食好多,呢個係半生嘅。到我期待嘅豬鞍架。。。。第一眼。。。好似無咩調味喎。。。白哂哂嘅。。。塊皮。。。。點解連住嘅脂肪。。。有必要留住咩??(緊本係肥膏。。所以唔食得。。。。)食一

1 點都係得三枱,非常好,唔駛等

Salad 係真常嘢

主菜出現, 首先係steak.

海鹽係畫龍點晴嘅。。。

蒜頭如果燒耐啲會好食好多,呢個係半生嘅。

到我期待嘅豬鞍架。。。。

第一眼。。。好似無咩調味喎。。。白哂哂嘅。。。
塊皮。。。。點解連住嘅脂肪。。。有必要留住咩??
(緊本係肥膏。。所以唔食得。。。。)

食一啖。。。under season 到一個點, 無咩味。。。。係墊底嘅veggie 有啲味 (似係fajita 果啲調味)

重點。。。。又話recommend 9 成熟嘅???????(以下係中間位)😓

因為點咗甜品, 所以食埋先。。。。

就係個 passion fruit tart....令到我想負評呢間餐廳。
2018-03-04