2024-01-27 1057 瀏覽
今次去一間冇招牌冇宣傳, 但成日FULL BOOKING嘅中餐廳, 就喺何文田廣場隔離, 依間係房屋署職員同樂會餐廳, 午市只招待房署職員, 晚市開放比公眾可以食, 我地星期日下午5點9左右到已經好小位! 睇睇有乜食?! 雖然叫餐廳, 但係食中式酒家菜式沙拉骨 - 沙律醬唔太酸, 排骨大舊左啲, 骨亦多左啲, 排骨肉都淋, 味道唔太濃, 係有啲肉痴埋上唔到醬料.椒鹽鮮魷 -  剛炸起好夠熱, 炸漿薄夠脆身, 食落唔會成口油, 魷魚唔韌, 爽口鮮味熱辣辣嘅豆腐火腩斑腩煲 - 豆腐就最多, 不過味道唔差, 豆腐索左汁好食, 斑腩有啲削, 但都大大件, 份量都唔小, 蒜頭都好香甜, 但成個煲只有4件火腩,  而且比較細件同肥左啲.魚香茄子煲 - 上檯時仲熱辣辣, 份量都唔小, 食如香茄子煲已好小有咸魚粒, 今次係有咸魚加埋肉碎好香! 唔會好咸好濃, 味道剛剛好, 茄子好淋又唔太油炸子雞 - 雖然隻雞唔係好大隻, 但雞肉嫩滑, 本身隻雞唔太肥所以油唔多, 比位近骨嘅雞肉都夠熟, 唔會有血水,雞皮勁脆依個芝麻蝦都好食, 蝦都幾大隻, 蝦肉爽口剛剛熟唔太老, 炸漿都係薄薄一層, 好夠脆但唔會成口粉
奇妙沙拉骨
椒鹽鮮魷
豆腐火腩斑腩煲
魚香茄子煲
金牌炸子雞半隻
沙律芝麻蝦
依個芝麻蝦都好食, 蝦都幾大隻, 蝦肉爽口剛剛熟唔太老, 炸漿都係薄薄一層, 好夠脆但唔會成口粉, 唯一係個沙律醬小左啲, 同個芝麻係後加, 唔係加入炸漿黏上蝦度.
綠豆沙糖水
紅豆沙糖水
食飽就送上 綠豆沙及紅豆沙 糖水, 唔係好起沙! 綠豆沙臭草都唔太勁未, 味道都係唔太甜, 好食

我地食左兩次先寫食評, 所以有兩款糖水.
依度茶芥2位只收10蚊, 仲唔收加一, 勁抵食, 食左兩次食完冇頸渴, 佢地應該冇用味精, 晚市會收信用卡, 訂位要8位或以上, 有興趣嚟試試
白飯
2024-01-21