2023-08-29 75 瀏覽
今次帶大家到廟街搵食!廟街除咗占卜、睇8字,仲可以搵到好多唔同嘅餐廳嘅餐廳同小食今次介紹我bookmark咗好耐嘅寵物友善咖啡店——studio caffeine餐廳以簡約深木色木調及黑、白為主 入門口處有個小打卡位置有兩排木長檯比人坐係望住流動風景飲飲咖啡 店內有一個小角落賣與咖啡相關嘅周邊商品 而再入少少就是沖咖啡嘅bar檯位置(依度要自己先自行落單喔)😉————-Tong yum kung linguine w/ tiger prawn $意粉唔會過硬同軟林係比較粗身嘅一種 冬蔭醬汁口味偏辛辣係冇椰奶嘅版本 因為有車厘茄帶點蕃茄酸香 非常開胃口 每一條意粉都被醬汁包圍住蝦有3大隻 非常彈牙新鮮 但鹹味少返啲啲會好點😛-Creekstone Angus prime striploin w/honey mustard 安格斯牛排煮得剛好 還是粉嫩帶有肉汁 不難咬沙律有車厘茄、麵包脆脆、芝士粉、沙律醬及菜 都豐富-iced hojicha latte $54焙茶味道出 跟奶份量調得剛好-lemonade $46味道酸甜清新 夏天消暑一流

(依度要自己先自行落單喔)😉

————
蝦有3大隻 非常彈牙新鮮 但鹹味少返啲啲會好點😛

安格斯牛排煮得剛好 還是粉嫩

帶有肉汁 不難咬
沙律有車厘茄、麵包脆脆、芝士粉、沙律醬及菜 都豐富

-iced hojicha latte $54
焙茶味道出 跟奶份量調得剛好