踏入新一年,同個fd收工諗住唔好hea食,搵間好少少嘅餐廳試試~見到佐敦”PLATO!” 評價同質素好似幾好,一於試試佢!🍻原本都十五十六諗緊點咩食好,但見到個至尊二人套餐幾唔錯,一於直接揀佢唔駛諗咁多!蒜片白酒欖油紐西蘭青口先嚟頭盤青口,即使係2人套餐,但份量非常足!紐西蘭青口肉質夠厚,個汁好入味~😋餐湯方面,羅宋湯正常發揮。而朋友轉咗做法式龍蝦湯🦞,試咗佢少少,味道都幾香濃!唔錯~德國脆皮咸豬手主菜方面,我哋其中一款揀咗咸豬手~塊皮真係堅脆~咬入口果陣都勁脆勁響!好似食厚切薯片咁~😝豬手肉好嫩好林唔乾身,值得推薦!炭燒美國安格斯肉眼牛扒醬汁唔會好濃味,所以唔會遮晒肉眼牛扒原本嘅味道,亦都食得出幾香牛味🐂。叫咗5成熟,但比預期中熟咗啲啲~如果再生少少就更好。巴馬火腿牛肝菌意大利飯個套餐雖然只包兩款主菜,但由於無飯落肚硬係差少少。於是就加多個意大利飯~牛肝菌好香,連埋咸咸地嘅巴馬火腿同意大利飯非常夾。朱古力心太軟配意大利雪糕套餐包咗一款甜品,自己一向都鍾意食朱古力,而且又見多人推薦呢度嘅心太軟,咁緊係要跟一跟!一叉開,香濃嘅朱古力醬就漏晒出嚟,連埋個雲里拿雪糕一齊食,無得輸~呢個推介果

朱古力心太軟配意大利雪糕

套餐包咗一款甜品,自己一向都鍾意食朱古力,而且又見多人推薦呢度嘅心太軟,咁緊係要跟一跟!一叉開,香濃嘅朱古力醬就漏晒出嚟,連埋個雲里拿雪糕一齊食,無得輸~呢個推介果然無中伏!🤪
朱古力奶昔
OREO奶昔

最後兩杯飲品我哋都揀咗奶昔,我點嘅朱古力奶昔飲落有一粒粒嘅朱古力碎,夠晒濃滑!🍫
而朋友果杯OREO奶昔個味就係cookie & cream雪糕~都好飲!

呢一餐好飽好滿足!今次揀咗二人套餐,下次再食唔叫餐嘅話,burger/pizza 好似都可以一戰!
朱古力奶昔
  • 蒜片白油欖油紐西蘭青口