香啊!今日食咗間食肆嘅Adobo焖肉,簡直係星星閃閃嘅感覺。醋同醬油嘅香濃味道,包圍住嗰啲入口即溶嘅肉條,隨住肉汁一滴滴滲出,味道真係正到不得了!亦都有埋個Lechon烤豬,真係外皮酥脆,而肉質又香又滑,一啖嚼落去,就好似鬧市中搵到嗰抹綠意嘅新鮮。🐷然後佢個Lumpiang Shanghai,啲春卷撻得啱啱好,啖啖肉味,脆卜卜又唔會太油,拍住手指道一聲「正啊!」😋食落去啲Pancit Bihon Guisado粉絲,微微啲酸甜帶出嗰種爽口感覺,淡淡嘅不是好似港式炒粉絲嚟,但又多咗點新鮮感。宜家語同你講,嗰碗Sinigang na Baboy,食落湯頭酸酸地,仲略帶啲辛辣感覺,清新得嚟又暖笠笠,真係好解膩。🍲Beef Kaldereta我嚟形容下,個湯底咸香惹味,啲牛肉燉到腍腍哋,啲薯仔不黏牙,而且滋味濃郁。食完之後,我覺得呢家餐廳如果你鍾意啲特色野食,真係值得一嘗。食物質素幾好,服務又親切,地道菲律賓菜,飲食文化嘅小旅行就喺呢裡開始喇! 🌟