2024-05-13 41 瀏覽
一個好鍾意飲檸茶🧃嘅朋友,介紹我去佐敦嘅一間酒吧餐廳 Amuse ,話全日任何時段點德國鹹豬手🐖就送2️⃣杯醉檸茶🧃,店鋪裝潢簡約,糅合了工業風和復古風🥰,設有非常闊落的梳化櫈,亦有高腳櫈及吧檯位置,可按個人喜好選擇自己嘅舒適區🤗,加上燈光昏暗夠曬氣氛,感覺零舍chill😍。德國鹹豬手 $238豬手🐖份量多,豬皮又薄又脆,肉質軟腍無筋,連骨部位的肉特別香,點埋自家製芥末醬,更加香口好味😋。醉檸茶 係我眼殘,一開始睇錯係‘’碎‘’檸茶🍋,以為係檸茶啲friend,原來係醉檬茶🥃,加入酒精嘅檸檬茶,口感冰涼香甜又夠fresh,跟配豬手真係一流😍。墨魚汁海鮮扁意粉 $118意粉🍝煮得軟硬適中,充滿墨汁香味,海鮮配料新鮮,加上鮮蕃茄碎粒🍅,增添清甜香味😋。特色雞翼 (細) $98分別有3️⃣款雞翼,水牛城辣汁香辣惹味🌶;蜜糖🍯芥末甜甜的帶有芥末香味;威士忌🥃燒烤就最特別,先是一陣陣威士忌香味🥃,再渗出燒烤醬味😋。後來才知道,原來鍾意飲檸茶🧃嘅朋友,同時係一名好酒之人🍺,唔怪得佢大力推薦我嚟呢度啦,不過杯醉檸茶🥃真係好正🤤。

德國鹹豬手 $238

醉檸茶