2024-05-09 12 瀏覽
餐廳分咗有由最低嘅$588以上嘅套餐,我哋今日就揀咗兩個唔同嘅套餐,再加左一支清酒,整體用餐嘅經驗唔錯,非常愉快,而且店員同埋師傅都非常客氣,令到成個用餐經驗更加提升!💡沙律,餐廳用咗意大利黑醋再加埋新鮮嘅生菜,令到成個沙律更加酸酸地,作為頭盤嚟講,我覺得非常好,因為可以令到成件事更加開胃,份量亦都適中,擺盤幾靚。💡時令海鮮,我哋叫咗兩個套餐,所以可以揀四個唔同嘅海鮮,每一個套餐可以揀嘅海鮮都唔同,我哋就share一齊食,然後我哋揀咗四個海鮮,包括有扇貝帶子虎蝦同埋鮑魚。佢哋嘅做法每一個都不一樣,非常特別,虎蝦就每一個特別嘅蝦膏sauce, 本身海鮮亦都非常新鮮,非常爽口彈牙,而且煮嘅時間啱啱好,絕對唔會有太熟嘅情況出現,我同朋友都非常鍾意,鮑魚就用咗蒜蓉汁,餐廳用嘅鮑魚都係新鮮鮑魚,非常爽口,而且有彈性,蒜蓉汁同埋鮑魚嘅配搭上都幾夾,扇貝就用咗牛油同埋黑松露醬,感覺上非常高級,味道食起上嚟都唔錯,而且扇貝非常厚身,加埋牛油嘅香味簡直就係match! 日本元貝好大粒,加上意大利嘅黃瓜,口感又係別有一番風味,味道嘅配搭上都幾好,海鮮嚟講,冇諗過呢一間餐廳可以做得咁出色,整體唔錯💡宮崎黑豚

💡宮崎黑豚扒,廚師喺控制烹調時間做得好好,絕對唔會有好鞋或者好硬嘅情況,而且本身宮崎黑豚扒嘅質素都非常高,所以口感上都幾好食,鍾意食豬嘅朋友唔可以錯過

💡澳洲牛柳粒,味道都非常好食,加埋餐廳自家製嘅蒜片,配搭起上嚟都幾好食,而且牛柳非常靚仔,我哋要咗3成,所以中間呈現嘅顏色都好靚,係粉紅色,食得出師傅喺烹調時候嘅技巧!