2024-04-03 32 瀏覽
鬧市嘅平價鐵板燒,有Set有餐,散叫最平人均$600內食五道菜Omakase~~Primer Omakase 入門廚師發板套餐 $588包括:沙律、鐵板海鮮兩品、鐵板肉類一品、炒飯、時日甜品。醉樂無極大吟釀 $180食日本菜又點可以唔飲sake!呢款米酒香較出。沙律沙律係三文魚卷配上黑魚子伴龍珠果及蕃茄仔,最底有意大利黑醋點綴,清新簡單嘅前菜。鐵板海鮮兩品有四款可選,分別是南非鮑魚、北海道扇貝 、東星斑及帶子,我哋就各一。伴碟有蝶豆花泡泡,比較特別,估計海鮮非新鮮,但無雪藏後解凍嘅問題,如南非鮑魚配秘製蒜蓉、北海道扇貝以牛油烹調、煎香東星斑及帶子配意大利黃瓜,配搭都可以調返出海鮮嘅鮮味。鐵板肉類一品是日供應得秋田雞扒及宮城縣豬扒,並無牛可選擇,有啲失望。秋田雞扒正常水平,但宮城縣豬扒肉質略為有點粗糙。炒飯較為出色,上色入味,粒粒分明。甜品紫薯雪糕配店家邊製嘅分子料理爆珠紅豆。

Primer Omakase 入門廚師發板套餐 $588

包括:沙律、鐵板海鮮兩品、鐵板肉類一品、炒飯、時日甜品

醉樂無極大吟釀 $180
醉樂無極大吟釀

食日本菜又點可以唔飲sake!呢款米酒香較出。

沙律
沙律

鐵板海鮮兩品
鐵板海鮮兩品

鐵板肉類一品
宮城縣豬扒
秋田雞扒

炒飯
較為出色,上色入味,粒粒分明。

甜品
甜品
紫薯雪糕配店家邊製嘅分子料理爆珠紅豆。