2024-02-24 25 瀏覽
適逢過年🧧又情人節,節日氣氛咁濃厚心郁郁想食餐好,愛吃友人即刻推薦龍亭依間鐵板燒,話性價比好高!門面低調有私隱度,坐位不算多,師傅可以專心照顧到每一位客戶,細心咁介紹菜式。而且最平套餐只係$588,有沙律前菜🥗、鐵板海燒兩品、鐵板肉類一品、炒飯同時日甜品,的確性價比好高!我地二人分別簡左一樽梅酒$168、一個$588套餐同$788套餐,$788套餐多左個前菜、湯、同埋炒飯會配海膽。月桂冠甘濃梅酒 $168 - 月桂冠歷史尤久,出品梅酒不嬲享有美譽,梅酒果香味濃郁,香甜易入口,梅酒控表示好滿意😆第一道前菜,黑魚子醬下是煙三文魚,而煙三魚又包裹著沙律,仲可沾上黑醋食,成件事好有層次!沙律菜新鮮非常,煙三文魚咸香滑嫩,龍吐珠同蕃茄仔都好清甜,前菜已經咁出色!$788套餐既另一個前菜:係溫泉蛋內,加入魚子醬、松露,再將三者攪拌均勻食用,蛋香味十足,松露非常濃郁,再加埋魚子醬真係高級享受😋海鮮我地各簡了兩款不同的:南非孔雀鮑魚鮮嫩彈牙,蒜香味濃郁卻又掩蓋不了其清甜。黑松露牛油扇貝好驚喜,扇貝大大粒,鮮甜味美,加埋濃厚松露、牛油🧈真係香氣十足,令人回味無窮∞香煎帶子加埋意大利青瓜好特別,帶子煎得金

海鮮我地各簡了兩款不同的:
南非孔雀鮑魚鮮嫩彈牙,蒜香味濃郁卻又掩蓋不了其清甜。
香煎帶子加埋意大利青瓜好特別,帶子煎得金黃,食落嫰滑,鋪上魚子醬,夾著意大利青瓜,口感豐富,味道有層次。
好似好少鐵板燒有東星斑選擇,忍唔住要簡!東星斑魚皮煎得香脆,肉質緊實,味道鮮甜,魚味濃郁,好味!
而紫色泡泡係餐廳特別調制既醬,令各類海鮮增添味美,睇得又食得。

肉品方面,兩個肉控都簡左牛柳五成熟!一上碟已感到吸引,有手磨芥末醬、竹炭鹽自行調味,仲可以夾埋蒜片去食,牛柳好軟腍,肉嫰多汁!旁邊仲有好可愛既櫻桃🍒蘿蔔,食落清爽。

再黎就係炒飯,炒得好有鑊香,粒粒分明有口感,最正係有好濃郁既松露香,蝦亦都好彈牙,$788套餐仲會多左好creamy鮮甜既海膽係炒飯到🥰 同埋一碗熱氣騰騰既麵豉湯。

最後由甜品劃上完美的句號,有充滿紫薯香既紫薯雪糕,同埋清爽鮮膩的柚子雪葩,最特別係佢地有個爆珠包裹紅豆🫘好得意!

大推依間龍亭鐵板燒!師傅會同客人親切互動,食物有質素價錢又合理,真係非常滿意既一餐!