2020-06-03 1313 瀏覽
一般火鍋放題都係以港式,日式同雞煲為主,台式相對較少,今日就食嘅佐敦莊士敦廣場嘅鍋霸,俾我感覺十分唔錯呢度佔整個商場6樓,相當寬敞,有大少不同卡位,新束乾淨,店員招呼亦非常周到,經常會睇下你有咩需要呢度亦用上手機點單,非常方便。提供十多款湯底,主要可分藥膳雞,蕃茄牛肉,麻辣等,咁當然可以加錢雙拼。我地點嘅蟲草花桃膠雞同麻辣蕃茄牛肉,兩款味道都濃而不膩,雞件用上雞脾肉,且帶有藥膳氣息,有滋補養生感覺蕃味湯頭較濃密,唔算太辣,牛肉非常腍,如果加上手工麵,正正就係食台灣牛肉麵果種感覺。隨即就有小食跟上,涼菜拍青瓜同麻辣木耳,很好開胃。即炸黃金魚皮配上四款Shake Shake粉,香口惹味,亦新奇有趣。其他火鍋配料都係任食,份量會按人數出,好處係量少款多,因為咁,我地兩個人都點左廿幾款試,食過覺得好食又可以返點,好適合好似我地眼闊肚窄嘅朋友。當然所有配料都係有質素好似蜆同聖子,脹卜卜又鮮甜,蝦亦新鮮爽口,梗係再返點喇。另外prime牛肉亦有誠意,薄切唔鞋,唔係一般任食嘅紙皮牛肉。另外亦喜歡台式鴨血,夠滑有香味!其餘三款手打丸都唔錯,一口咬size,尤以麻辣牛丸味道最特出。另外一提呢度嘅飲品除左

另外一提呢度嘅飲品除左一般罐裝汔水同紙包飲料外,仲有自家茶飲,用透明膠樽載,有桂花烏龍,四季春冷泡同山楂烏梅。最後食埋雪糕作甜品,十分完滿。