2023-10-14 81 瀏覽
話說之前同朋友上大陸,曾經食過呢間湖南土菜,覺得又平又抵食。今日香港終於都有得分店啦!好掛住佢既大大杯檸檬茶,一坐低二話不就就點左先!甘大杯其實二個人share就剛好!餐廳面積好大,座位又寬敞,岩晒一家大細、三五知己黎聚餐。而且裝修都好精緻舒適。我地二個人點左三道菜,第一道菜係魚湯白豆腐。雖然用魚湯煮成,但一啲都唔腥,用黎送飯就一流!第二道菜:鮑魚辣椒炒肉。鮑魚雖然細細粒,但份量都好多。用辣椒黎炒,非常惹味,辣既程度可以接受,唔會太過over或者無辣椒味道。第三道菜是茶油土芹菜炒黃牛肉。黃牛肉好香,炒既火喉都好適中。最後值得一提係佢地既高壓鍋紅薯飯。第一次叫飯食係成個飯煲上,感覺好抵食~另外,餐廳剛正式開業仲有折頭,抵上加抵!

另外,餐廳剛正式開業仲有折頭,抵上加抵!