2024-04-23 172 瀏覽
同朋友黎到位於佐敦嘅蝦蝦燒,環境乾淨企理,每台都有一個燒烤爐、拎食物碟、垃圾桶,好整潔👍🏻張枱側邊仲可以見到生猛嘅大頭蝦喺水裏面游,夾大頭蝦🦐都幾好玩~除咗任食大頭蝦之外仲有各類海鮮,例如生蠔、扇貝、鮑魚、原條魚、大蜆等等,真係講得出嘅海鮮都有😆啲大頭蝦真係好新鮮,仲有每台人頭一串燒鱔,肥美有油香,生蠔🦪同埋扇貝我哋就加咗蒜蓉牛油,超正!鮑魚肉質又彈牙,海鮮人士嘅天堂~除咗海鮮之外,仲有唔同嘅肉類,例如羊架、腸類、雞翼、牛肉串、漢堡扒、多春魚等等,其中雞翼好出色好嫩滑🫶🏻如果想食菜類亦有好多選擇,例如雞髀菇、翠玉瓜、菠蘿🍍、蒜蓉包等等,有陣時食咁多肉類,食返呢啲真係唔錯,特別鍾意雞髀菇燒完好多汁😍呢度仲有唔同嘅汽水同埋酒類,唔係普通啤酒🍻,佢仲有喜力、真露同hoegaarden任飲,餐廳真係十分大方呢,最後仲有唔同口味嘅雪糕,為完美嘅一餐畫上句號!