如果你都係一個麻雀愛好者同埋美食家,那就一定要試吓佐敦嘅聚友會麻雀會所。💕呢度嘅餐飲選擇豐富,無論係麻雀完滯肚,定係想食下點心都啱晒。一講起食物,就要先推介下「肉絲炒麵」,麵身似乎得像一絲絲嘅麵條裹上帶花嘅炒肉絲🥩,一齊除喺碟面立體感十足,見到就想一嚐,真係後知後覺咁好味啊😝。再嚟就係人氣爆燈嘅「車仔麵」,係這裡最令我難以忘懷嘅。佢都係私房配方嘅沙爹醬配鮮豬骨湯,仲有魚蛋,雞翼,沙嗲牛等配料,簡簡單單幾樣材料就配搭出美味🍲 ,越食越過癮😋。啲湯底清甜而唔油膩,尤其當中嘅沙嗲牛更是美味,蘸上佢哋自家醬汁,啲牛肉更加鮮味十足。至於飲品方面,當然要推介佢哋嘅「凍檸水」同「凍檸茶」🍋,夏天飲最消暑!啲檸檬酸得剛剛好,再配上甜甜嘅糖水,成個人都覺得精神百倍。至於凍檸茶,則係以新鮮檸檬同茶合併,酸酸甜甜,清新撲鼻,係食完飯後最好嘅收尾。總括嚟講,如果你想打下麻雀🀄️,又想食下好嘢,咁就一定要嚟聚友會麻雀會所啦!我哋一班朋友全都好滿意呢度嘅飲食同氣氛,同大家推介下,值得你黎試試喇!👍👍🙂