火五越式牛肉粉專門店 (佐敦店) (佐敦)📍佐敦白加士街55號其昌樓地舖有日放工同朋友到佐敦揾好嘢食🍽️見到間越南小店🇻🇳見太耐冇食過越南菜 就入左去啦店員好nice帶我哋入去座位環境細細間好光猛💡店內都有提供日式拉麵 冷麵 同埋丼飯🍜🍚但最後我再都係Order咗個一人套餐 HKD 82🙈主食 + 小食 + 飲品另外嗌多咗個主食同埋一個小食👧🏻👧🏻火五生牛肉湯粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️有河粉或者檬粉選擇🍲而我地就揀左湯河半生熟牛肉口感好滑🥩 唔會煙靭個湯底唔會太濃 唔多味精👍🏻峴港吉列炸蝦餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 炸得好香口🤤咬落去好實在 啖啖蝦肉🦐🍤蝦味濃 唔會太油膩配沙律醬嘅配搭 感覺幾新鮮🥢因為外面多數都係甜酸醬配炸蝦餅比較多所以可以試吓凍荔枝梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 推介好香荔枝味而且有果肉 超有口感🥤重點係仲要冇核嫁❕❕一口芝士年糕(5件)$48 ⭐️⭐️⭐️⭐️邊度有啲朱古力醬🍫加埋年糕好多芝士好實身❤️ 入面仲係Cream Cheese🧀黎嫁加埋年糕口感煙韌 仲有層次Tim炸軟殼蟹膏撈檬 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介炸軟殼蟹大大隻 真係超脆口🦀仲要係好多膏🤤 甜甜地食到停唔到口加埋撈檬汁 整埋一齊食 簡直好滿足💖巨峰提子
火五越式牛肉粉專門店 (佐敦店) (佐敦)
📍佐敦白加士街55號其昌樓地舖

巨峰提子梳打 $19 ⭐️⭐️⭐️
味道稍為淡咗少少 但都好香巨峰提子🍇
整體都係好好飲👍🏻
岩哂咁熱嘅天氣🌞

#越南美食 #越南菜 #越南料理 #hongkongfoodie #香港美食 #foodporn #foodstagram #yummy #foodie #hkfoodie #食 #餐廳 #hkig
峴港吉列炸蝦餅
火五生牛肉湯粉
炸軟殼蟹膏撈檬
一口芝士年糕(5件)
凍荔枝梳打
峴港吉列炸蝦餅
火五生牛肉湯粉
炸軟殼蟹膏撈檬
一口芝士年糕(5件)
凍荔枝梳打