2023-07-11 36 瀏覽
放工佐敦搵食,見到呢度open rice book 枱有8折就試試佢,估唔到質素都幾高,happy hour 酒類仲買一送一。首先一坐落黎朋友就叫左啤酒,餸串燒是常識吧。叫左幾串串燒熱身,咸香可口,鷄冠串,豬天梯係出面唔多覺得有得嗌。荔枝豚肉卷串,調味過薄薄豬肉片包住清甜多汁既荔枝肉,一啖咬落去爆晒荔枝汁,超爽。烏賊紫蘇梅子脆卷, 外脆內彈牙,配啤酒一流。牛肉生姜燒,牛肉食落油香四溢,洋蔥燒汁甜甜地好開胃。魴鮄魚刺身,上枱好震撼,師傅刀工好好,魚肉薄薄一片,透光,排得工極,令人胃口大開,最後仲會用魚骨煲埋 miso 湯,熱辣辣又係另一種享受。月見稻庭烏冬,烏冬過完冷河超彈牙,沾上蛋黃味道濃厚左,烏冬汁微酸開胃。沃川燒鵝肝,是日 MVP ! 入 口即溶,鵝油香口惹味。

烏賊紫蘇梅子脆卷, 外脆內彈牙,配啤酒一流。

牛肉生姜燒,牛肉食落油香四溢,洋蔥燒汁甜甜地好開胃。

沃川燒鵝肝,是日 MVP ! 入 口即溶,鵝油香口惹味。

• 荔枝豚肉卷串