2019-05-09 125 瀏覽
每月聚餐,梗要找找新嘗試,很久沒吃泰國菜就黎尼間試啦。入門口放有兩個泰國人像歡迎、歡迎好特別!店鋪內部雖不大,但枱椅擺放都濶落,坐得都舒服。肚仔開始有訊號啦!快快👀吓有乜好食,其實都好多款選擇,我地好快揾咗……泰式蟹肉炒飯、炭燒豬頸肉、泰式盬燒魚、馬拉盞椰菜苗、金柚沙律、火焰燒春雞首先尼咗碟椰菜苗,-陣陣馬拉盞香氣撲鼻,椰菜苗炒得好青綠,唔會炒過火,食落口好香甜,跟著泰式蟹肉炒飯,個飯無乜特別,飯不是炒到-粒粒,蟹肉唔多覺,有D失望再黎個炭燒豬頸肉,食落好香好 juice,唔'鞋‘口 ,跟著泰式盬燒魚,面頭真的鋪滿-粒粒粗鹽尼燒,揭開層魚皮,內裡魚的肉質,好像女人 敷了-層mask ,皮膚鎖住水分既效果,食了一口好嫩滑,食完—輪,食D甜酸既金柚沙律幫助消化,真係原粒柚子-粒粒,配埋青瓜甜酸醬汁,好開胃呀,最後主角出場啦……火焰燒春雞,呢個要訂位時order埋先有,每晚限量供應嫁,黎到成盆用鉄枝承托,由頭插到尾,好似係鋼管上跳舞;哈哈,然後侍應就用火槍燒隻雞啦,一開始D火已佈滿全隻雞,好厲害然後D火慢慢熄滅,等-陣隻雞無咁熱,就用手撕開食;嘩……好正呀!D肉好嫩滑,唔會老全晚各人食得好滿
每月聚餐,梗要找找新嘗試,很久沒吃泰國菜就黎尼間試啦。

再黎個炭燒豬頸肉,食落好香好 juice,唔'鞋‘口
全晚各人食得好滿意

• 泰式盬燒魚