2019-07-16 27 瀏覽
朋友介紹佐敦有間唔錯既小菜館, 價錢仲好平, 於是我就帶左屋企人黎食係牆上寫左好多每日推介, 都有我地日常鍾意食既小炒我地研究緊食咩時, 老細話今日紅蟹好靚, 係凍食老豆一聽到, 就話想食, 話平時食凍蟹無咁平, 就叫左隻中size 黎滿足佢其實我好少食凍蟹, 應該係潮州凍蟹, 不過肉質幾鮮甜, 多肉, 用最簡單既煮法, 反而愈食得出蟹既鮮味另外, 我地叫左海南雞飯, 價錢超值, 只係$38海南雞, 肉質OK, 雞皮爽, 最重要係碗雞油黃飯, 香而不膩咕嚕肉, 汁醬酸甜醒胃, 肉質嫩滑, 好有家的味道椒鹽墨肉咀, 炸得通透, 咬後好爽有口感豉椒蟶子, 蟶子飽滿肥美, 醬汁惹味, 係我最喜歡既小炒呢到食小炒, 除左白飯, 仲有鵝油飯, 係白飯上淋上鵝汁及醬油, 未食已經聞到咁香, 入口更加無得頂!食任何野都可以用優惠價加飲品, 加$4 就有凍檸茶了結果, 屋企人都話下次再話可以返黎食, 已經諗埋下次食咩喎

係牆上寫左好多每日推介, 都有我地日常鍾意食既小炒

我地研究緊食咩時, 老細話今日紅蟹好靚, 係凍食

另外, 我地叫左海南雞飯, 價錢超值, 只係$38

咕嚕肉, 汁醬酸甜醒胃, 肉質嫩滑, 好有家的味道

椒鹽墨肉咀, 炸得通透, 咬後好爽有口感

豉椒蟶子, 蟶子飽滿肥美, 醬汁惹味, 係我最喜歡既小炒

食任何野都可以用優惠價加飲品, 加$4 就有凍檸茶了

結果, 屋企人都話下次再話可以返黎食, 已經諗埋下次食咩喎