2016-03-11 598 瀏覽
出了名,中了米芝連魔咒便沒有幾間小店能維持水準。新仙的老闆娘脱離了集團,便開了這間小店。我收到這個消息後便立馬趕來。.一坐下便毫不猶豫的向靚姐講:爽腩河啊,唔該。這時老闆娘從廚房裏叫到,好肥架喔爽腩,諗清楚先好叫啊,怕你唔慣。.我話我知,爽腩河,肥無問題丫。點知老闆娘又提多我一次,靚仔,真係好肥架喔爽腩。.哩個時候我心中默念,__你,我就係鐘意食肥腩,我仲怕你太清淡啊!.不過,我壓制住情緒,好有禮貌地講:食開架喇,你未攞米芝連果時,我已經常日食喇,老闆娘。.就係噤,當碗野送到我面前再食落口時,我知道,從前既新仙終於番咗來。熟悉既求其斬法,多肥油,湯清而濃,仲有淡淡既胡椒味,相當之有水準。雖然未去到群記噤重牛味,但如果以清湯來講,味道質感上一定好過淡麗風既華姐。對於唔鐘意湯頭太油既人來講,你一定會好鐘意。致於爽腩本身,軟淋而不柴,加上連在一起的油脂筋膜真係味道與口感既完美結合。係我來講,暫時係九龍區最高水準既清湯腩之一。.係,仲有。老闆娘,舊腩如果再肥d,我其實仲鐘意啊。😂

係,仲有。老闆娘,舊腩如果再肥d,我其實仲鐘意啊。😂
2016-02-21
  • 爽腩