2007-03-12 10 瀏覽
懷著期待的心情同老公再次黎食我心愛既焗薯蓉, 佐敦店似乎是四店之中口碑最好的一間, 但上星期五食過之後覺得水準下降了, 不知是否轉了老闆和大廚呢?! 我們叫了一客芝士焗海鮮薯蓉及芝士焗石斑薯蓉, 一個跟羅宋湯, 一個跟檸水。羅宋湯太辣了, 變左好似飲冬蔭公, 個人認為羅宋湯只需有少許\香辣便足夠。至於薯蓉就不及從前的水準, 味太重、似是用薯粉開的, 不夠香滑、新鮮; 份量亦比從前的少。非常失望呢!! 全晚值得讚的只有蒜蓉包及檸水--包夠香及非常軟熟、檸檬夠新鮮, 冇澀味。其實這裡的服務蠻不錯的,所以最後有寫低意見書, 希望可以從善如流, 再隔一段時間會再黎\"視察\"一下的。不過由於冇俾貼士, 本來服務蠻好的店員(可能是老闆)最後只有目無表情地說多謝, 再一次美中不足啊!