2010-08-06 3 瀏覽
見到openrice咁多笑臉,都想試吓入到餐廳,裝修雖然懷舊左啲,但也不算甚麼,但坐下定神看清楚,裝飾的葉子面掛上灰塵,天花頂的牆紙輕微剝落而呈灰黑色,有點兒嚇怕,一間食肆的食物除了美味外,基本的清潔和衛生也很重要的至於食物方面,唉.....椰汁冰:不過不失,椰汁味係有,但不濃,只覺稀左啲加多加多:知道是沙律,喜歡吃蔬菜才點碟上的食料有雞蛋.豆腐.青瓜粒.莧菜.和白豆角等,還有幾片不脆的蝦片,再淋上一些醬汁,醬汁味道怪怪,也許自己接受不了吧,但成碟材料食落好似碟隔夜餸咁是否自己不懂同唔識欣賞印尼菜的文化和烹調?(一定係啦)只覺得唔好食黃薑飯:飯有椰汁味,配料有巴東牛肉一塊.較好吃的一塊肉,其他的雞蛋半隻,一塊淋淋地既甜酸魚,好厚粉包住,一塊好淋的雞,一塊淋左既炸薯蓉.一些碎蛋和碎豆角等..都係唔識欣賞蜜糖雞翼:呢樣算最好味都幾大size,有六隻,皮脆有蜜糖味,但啲雞肉味淡了些,再咸些少,入味些就更好,但算是好味的了每個人口味不同,咁多人比笑臉,但我真係覺得麻麻地也許我只知自己喜歡吃與否,很多地方的飲食文化不懂吧
見到openrice咁多笑臉,都想試吓

至於食物方面,唉.....
椰汁冰:不過不失,椰汁味係有,但不濃,只覺稀左啲

加多加多:知道是沙律,喜歡吃蔬菜才點
是否自己不懂同唔識欣賞印尼菜的文化和烹調?(一定係啦
)只覺得唔好食

黃薑飯:飯有椰汁味,配料有巴東牛肉一塊.較好吃的一塊肉

蜜糖雞翼:呢樣算最好味

每個人口味不同,咁多人比笑臉,但我真係覺得麻麻地
也許我只知自己喜歡吃與否,很多地方的飲食文化不懂吧
2010-08-05
  • 蜜糖雞翼