2019-10-18 499 瀏覽
由於上網攞飛要等兩個月後先有得食,心血來潮一於嚟排隊。去到店舖reception有部機,如果係用手機預約左就要去登記先。如果好似我咁冇預約,就有個制即場㩒飛。座位嘅分布:全個場得,二人卡位,或者係四人卡位,如果多個四個人,就四人枱再加枱同椅子。所以一位同兩位嘅等候時間,係差唔多,四位都唔會等好耐。不過座位嘅分布好奇怪,當日我一個人,但唔知點解俾咗張四人枱我最後等左75分鐘⋯⋯綠茶係綠茶粉,都幾好味。Wasabi係一粒粒磨出嚟嘅Wasabi,唔錯醬油有分普通醬油同埋甜醬油,仲有一隻係柚子醋,我就鍾意普通醬油都夠甜。壽司方面,最好食係炙燒中吞拿魚壽司,我本身唔特別鍾意食吞拿魚,平是鍾意食三文魚多啲。但呢件吞拿魚壽司,我食咗3/4件,真係好好味,入口即溶,又有油香!唔會燒得全熟,勁好味反而呢間鋪頭嘅三文魚就一般般,呢個蘿蔔蓉炙燒三文魚壽司,奇奇怪怪,個蘿蔔蓉又濕又少少澀,同下面燒過嘅三文魚完全唔夾,本身個三文魚都冇乜味⋯⋯另外都試咗啲軍艦,有個係期間限定,北寄貝沙律軍艦,味道都唔錯,可以試吓。香蔥吞拿魚蓉軍艦,辣拌三文魚軍艦,呢兩個都值得一試炙燒北海道帶子,帶子非常大粒同埋新鮮絕對高質不過一
由於上網攞飛要等兩個月後先有得食,心血來潮一於嚟排隊。

最後等左75分鐘⋯⋯

灸燒中吞拿魚腩

蘿蔔蓉炙燒三文魚

香蔥吞拿魚蓉軍艦,辣拌三文魚軍艦,呢兩個都值得一試

炙燒北海道帶子

炙燒北海道帶子,帶子非常大粒同埋新鮮絕對高質不過一件要$22,唔算平但值

反而呢個鰻魚壽司一件要$22,鰻魚肉係多同埋厚身,味道都OK,但覺得$22一件,有啲貴

最後埋單,連埋+1服務費,一個人食咗$215。
總括來講:食物嘅品質,新鮮度同埋味道絕對好過爭鮮。味道都唔錯,吞拿魚係極力推薦,三文魚就普普通通,其他軍艦嗰啲都唔錯,值得再去返嚟食,不過今次嗌嘅金碟比較多,比想像中貴左少少。

另外,員工嘅服務態度都好好。雖然長期好多人等位,但係嗌飛嘅哥哥態度都好nice好有耐性,完全冇燥底。我坐喺迴轉枱入口,聽到入面整壽司嘅師傅,都好有熱情咁同啲同事講嘢
壽喜燒牛排
灸燒中吞拿魚腩