2013-01-06 32 瀏覽
最近香港流行拉麵風,就好似恒豐中心地庫有Ramen Champion,都幾似food court架,入面分別有六間日本拉麵店,之前睇電視介紹話呢六間分別係日本唔同地方嘅拉麵,咁可以唔洗周圍去又可以食到唔同口味嘅拉麵!唔知揀邊間好,就試下呢間北海島毘沙門零 入去嘅時候門口職員會每人派一張卡,張卡係落order時用,好方便食完先一次過埋單……落完order就會比個電子震動器,當可取食物時會閃燈同震動,宜家日本同韓國都已經好流行,唔洗企係出面呆等!最後揀左醬油拉麵同特式餃子,先講拉麵湯底很香很濃,拉麵的口感不會太淋又不會太硬,剛剛好!而餃子就同普通煎餃差唔多只係配上唔同醬汁,但個醬汁其實係同鱆魚燒一樣,本身仲想拎餃子汁,職員見我想拎即刻同我講唔洗用架,可能怕我食唔到原有味道!食飽後,記得用返落order張卡去收銀處埋單,埋完單先可以出門口架!
唔知揀邊間好,就試下呢間北海島毘沙門零
2013-01-01
除夕