2019-08-03 37 瀏覽
想食高質日本野?問我就最清楚!餐廳坐落於廟街,旺中帶靜~主打食爆丼及魚生~週末一於約朋友嚐鮮~原隻赤貝刺身$68餐廳每一日都會有時令飛機貨,問了問侍應有甚麼推介,就先點了一份赤貝刺身~赤貝爽甜,水份十足。剩餘的部分配上青瓜絲及紫菜,感覺清新。北海道海膽油甘魚爆丼$138油甘魚厚切!油脂豐富,味道肥美鮮甜。新鮮的油甘魚是特別甜的,亦沒有絲毫雪味!丼物亦有切粒的油甘魚,入口爽甜。海膽是北海道馬糞海膽😍😍😍海膽非常新鮮,每一口都很鮮甜。海膽味道濃,配上紫菜,更能吃到海膽鮮味。藍鰭吞拿魚海膽爆丼$248吞拿魚是赤身,魚油豐溢,入口細膩,甜味慢慢滲出,齒頰留香。雖是赤身,但單憑其新鮮及魚香,已值滿分,令人非常滿足。拖羅蓉綿滑鮮甜,膠質豐富,配上香蔥,更添口感。玉子清甜又一板靚靚海膽,色澤明亮,紋理清晰。我諗淨係睇相佢有幾新鮮!好滿足的一餐!餐廳的用心,盡見於食材有多新鮮!誠意推介比對日本嘢有要求嘅你🎈
想食高質日本野?問我就最清楚!

原隻赤貝刺身$68

赤貝爽甜,水份十足。

剩餘的部分配上青瓜絲及紫菜,感覺清新。
北海道海膽油甘魚爆丼$138

油甘魚厚切!油脂豐富,味道肥美鮮甜。

海膽是北海道馬糞海膽😍😍😍

藍鰭吞拿魚海膽爆丼$248

拖羅蓉綿滑鮮甜,膠質豐富,配上香蔥,更添口感。

玉子清甜