2024-03-27 284 瀏覽
平日經過德福都心思思想試,今次甘岩有白桃主題,梗係要試試佢啦😎燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:白切肉燒得相當香 好惹味 上枱嗰陣以為紫蘇飯會好咸好濃味 食落發現咸度適中 有韓式辣油風味 半碟沙律菜亦都有驚喜 通常會跟檸檬汁 但今次係跟一楷橙 橙汁配沙律菜又幾OK喎 我仲將啲橙汁落埋去飯同白切肉到 即時refreshing明太子蟹肉飯卷味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價: 睇相就會見到蟹肉滿滿 非常足料 明太子唔會好似日式嗰隻咁濃味 反而偏向沙律醬口感多啲 同蟹肉飯卷幾夾春日白桃花園窩夫味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:呢個非常推薦 窩夫外脆內軟 上面鋪滿晒香甜嘅白桃肉 忌廉非常有驚喜 開頭以為淨係普通白忌廉 食落原來有淡淡的桃香味 誠意滿滿絲滑白桃希臘乳酪布甸杯味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:白桃布甸桃味濃郁 加埋下層嘅希臘乳酪 兩者甜酸甜酸 夾得幾好西柚戀曲氣泡梳打味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:西柚再加上檸檬梳打 酸度適中 成件事非常夏日 感覺好清新白桃飛舞冰雪味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:野飲跟埋半邊白桃肉果然誠意滿滿 白桃肉清爽唔死甜 底部亦有白桃肉果漿 簡直係白桃盛宴📌 Terrace in seaside (德福

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

西柚戀曲氣泡梳打
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

白桃飛舞冰雪
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

📌 Terrace in seaside (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖

#香港女生 #四圍食 #吃貨 #甜品控 #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #vacation #coffeeshop #kowloonbay #度假
  • 春日白桃花園窩夫