2013-10-09 604 瀏覽
同阿亨一向都喜歡係MegaBox睇戲,貪容易買飛又距離公司唔遠。亦因為咁,好多時都係返商場食飯。舊年食過呢度個啤酒節套餐之後,對呢間餐廳有好深刻既印象,所以定時都會黎呢度幫襯  (落單前出示戲飛有折)。早排係yxxxx! 又見到呢度有啤酒節套餐團購,仲多左個四人餐揀,二話不說,即刻買左張四人餐約阿亨同朋友啤一啤 揀左星期四晚去,七點半到,已經full左大半。好喜歡隻啤酒杯,有啤酒節貼紙,有feel。四人啤酒節套餐相當豐富,上檯果陣,大家都"嘩"左一聲。(我冇,因為我有睇過相)食物包括四客是日餐湯、德國併盤(什錦香腸、燒豬手、燒無骨春雞、芝士忌廉焗薯、燒蔬菜)、當然仲有四枝啤酒。是日餐湯:果晚係雜菜湯。湯夠熱,portion又大,味道唔錯。什錦香腸:一共有五款腸,每條都燒到有grill紋,好吸引。當中有我喜愛既紐倫堡腸,正!燒豬手:皮非常脆,一落刀切果下,好似切薯片。豬手唔乾身亦唔太鹹。燒無骨春雞:無骨係一個賣點,實在食得好方便。平時比較少食春雞,呢度整既春雞,肉juicy又嫩,好食。一試愛上。芝士忌廉焗薯:係potato gratin,薯仔切片加忌廉汁煮,再加芝士焗。薯仔索左忌廉汁,但

揀左星期四晚去,七點半到,已經full左大半。
好喜歡隻啤酒杯,有啤酒節貼紙,有feel。
德國拚盤

芝士忌廉焗薯:係potato gratin,薯仔切片加忌廉汁煮,再加芝士焗。薯仔索左忌廉汁,但唔會太腍,夾埋芝士食,非常好味!我地三下手勢已經食哂成兜,仲有d唔夠喉。

燒蔬菜:用串針串好黎燒,有蘆筍、洋蔥、甘筍仔、菠蘿、意大利瓜同三色椒,賣相好好。

呢個套餐確係好抵食,份量夠,四個人要食哂有d難度。

飲下酒傾下計,又食左個幾鐘,滿足
題外話/補充資料: 一如以往,服務態度好好。 呢度其他野食都唔錯,喜歡食意粉、漢堡同扒類o既人可以黎試試。