2012-11-01 48 瀏覽
早前係團購見到呢間餐廳有德國啤酒節套餐賣,包一份拼盤、蒜蓉包同兩杯啤酒。價錢相宜之餘,賣相又唔差,加上之前係度食過飯,感覺唔錯,就二話不說買左兩張,同阿亨同朋友一齊fever下。可能係星期五晚既關係,七點半黎到已經有五六檯,驟眼睇大部份都食呢個拼盤。入座後,侍應好細心同我地講燒豬手製作需時,可能要等耐dd。反正我地幾個人傾下計,時間好快過。最先到既當然係啤酒,係一隻p字頭既德國啤酒,我第一次飲,都唔錯。酒鬼朋友J話想試第二隻酒,嗌左杯L字頭既啤酒 (題外話:我好鍾意佢隻杯) 之後就係熱辣辣既蒜蓉包,好香、好脆,餓鬼們話咁快就化整為零。主角出場!一上檯,阿亨同朋友C有少少o咀,因為佢地冇睇過相,唔知個併盤係點既樣。(其實見到實物之後,我都有d震撼)併盤有燒豬手、五款德國香腸,炒什菜、酸椰菜同沙律。燒豬手:size有返咁上下,外皮好脆,肉唔鞋。非常好食。德國香腸:(我問侍應拎餐牌睇有咩腸) 紐倫堡腸 、慕尼克香腸、辣燒烤腸、黑森林香腸同牛仔肉腸。腸仔燒得夠熱,款款都唔同味。我最鍾意食係紐倫堡腸同辣燒烤腸。炒什菜:有蘆筍、紫椰菜、蕃茄等等。係食左一堆肉之後,有d蔬菜調劑下確唔錯。之後我地每

德國併盤
(其實見到實物之後,我都有d震撼)

併盤有燒豬手、五款德國香腸,炒什菜、酸椰菜同沙律。

燒豬手:size有返咁上下,外皮好脆,肉唔鞋。非常好食。

之後我地每人仲encore多杯啤酒,傾傾下又食左差唔多2個鐘。

其實呢個併盤原價三百零for 2人都唔係貴,當然有團購價就更抵啦!

2012-10-12
德國併盤