2022-09-10 134 瀏覽
之前有朋友食過之後介紹我去試下,由於好近公司於是約埋同事一齊去試吓,估唔到公司附近有間環境咁靚嘅餐廳 ,一入到去已經比環境吸引 ,坐低冇耐,就有位妹妹埋嚟介紹餐牌,禮貌加晒分👍🏽兩個人唔使諗叫咗個$688 二人set dinner 頭盤可以揀四個,當中我會推介薄切吞拿同輕煎醃製劍魚湯我哋揀咗椰菜花忌廉湯同法式洋蔥湯,湯嘅份量都幾大份,椰菜花忌廉湯夠滑身creamy , 法式洋蔥湯,高湯底清甜,洋蔥湯上擺片麵包,味道香濃 ,鍾意洋蔥嘅朋友真係要試主菜我哋揀咗烤鱈魚同油封烤鴨,試咗同事少少烤鱈魚,表面微脆,好有魚油香而我嘅油封烤鴨,份量好大,原隻鴨腿,肉淋且嫩香鴨味,唯一係配菜薯角好似烚薯仔可以改善下 最後甜品我哋叫咗法式焦糖燉蛋,蛋香味足,滑身👌🏻略嫌面層焦糖厚咗少少🤏單係主菜嘅份量同味道 ,如果喺出邊好多cafe 都起碼收百零二百蚊份,唔好話係西餐廳,會更貴,所以呢度環境服務我覺得$688 值
兩個人唔使諗叫咗個$688 二人set dinner
頭盤可以揀四個,當中我會推介薄切吞拿同輕煎醃製劍魚

椰菜花忌廉湯
法式洋蔥湯