2020-10-24 4321 瀏覽
Le Pan已經唔知嚟過幾多次,鍾意嚟係因為環境靚,食物幾好,價錢仲要唔貴🤑.今次食咗個4-course lunch,被安排坐private room,環境寬躺,私隱度高,大大聲傾偈都唔怕影響到其他人🗣,不過我覺得今次食物嘅水準比起之前差咗😢,但係咁嘅價錢仍然係抵嘅.今次個amuse bouche變左做welcome drink,係西瓜🍉青瓜🥒味嘅凍飲,係refreshing嘅感覺.Appetiser - Oscietra caviar,三文魚🍣比較一般,不過不失.Entree - Organic egg,呢個唔錯,口感幾豐富有薯仔🥔綿綿嘅口感,亦都有薯仔泡沫,仲有啲甜甜地嘅脆脆,一齊食多重嘅口感唔錯😋.Main - Red grouper🐟,呢個個sauce整得好味,不過魚本身就零調味,鹽都好似冇乜咁,而魚質亦都唔夠滑,爭少少🤏🏻.Dessert - Valrhona tainori 64% chocolate,呢個係黑朱古力🍫配以蛋糕🍰同埋愛民芒🥭,雖然係好濃嘅朱古力,但係配左芒果之後就唔會太滯😆.最後嘅Petite four係開心果味嘅macaron,味道同口感都唔錯,完美作結😌