2019-10-31 26 瀏覽
睇完戲後, 唔想行咁遠去第二度食但行左好多間餐廳都唔啱食, 之後發現個商場另一邊盡頭, 有間應該新開無耐既泰菜, 見到價錢幾抵, 就去試下泰式肉碎生菜包, 賣相幾好肉碎份量睇落好似唔係好多, 其實每人都包到3件, 同生菜份量啱啱好雖然係泰式的一款小食, 但味道比較與眾不同, 肉碎有種中式既味道, 仲有濃郁既九層塔味泰式拼盤有齊5款小食, 幾豐富, 包括釀蟹蓋, 豬肉&雞肉串燒, 燒豬頸肉, 魚餅, 酸辣鳳爪釀蟹蓋, 係款式上比較新鮮, 唔辣, 其餘都係一般泰式小食串燒燒得幾好, 唔乾, 咬落仲有肉汁豬頸肉份量好多, 肉質爽口酸辣鳳爪, 入哂味又開胃魚餅加左類似豆角既野,在軟腍之間帶點爽口, 入口唔油膩青咖哩烤雞肉意粉將西式同泰式mix & match, 創意滿分青咖哩汁辣辣地, 醬汁掛滿意粉, 入口幾creamy芒果糯米飯, 將糯米飯染成綠色, 即刻Colorful左糯米飯加左椰汁後都唔會太甜, 幾好其實一路食野都望到隔離有狗仔既? 原來係同餐廳既狗狗營地咁又幾好喎, 主人可以同狗狗一齊食野一齊玩雖然我無養狗, 但有得望下狗仔都幾治癒
睇完戲後, 唔想行咁遠去第二度食

泰式肉碎生菜包, 賣相幾好
泰式拼盤有齊5款小食, 幾豐富,
釀蟹蓋, 係款式上比較新鮮, 唔辣, 其餘都係一般泰式小食
串燒燒得幾好, 唔乾, 咬落仲有肉汁
豬頸肉份量好多, 肉質爽口
酸辣鳳爪, 入哂味又開胃
魚餅加左類似豆角既野,在軟腍之間帶點爽口, 入口唔油膩
青咖哩烤雞肉意粉
將西式同泰式mix & match, 創意滿分
青咖哩汁辣辣地, 醬汁掛滿意粉, 入口幾creamy
芒果糯米飯, 將糯米飯染成綠色, 即刻Colorful左
糯米飯加左椰汁後都唔會太甜, 幾好
其實一路食野都望到隔離有狗仔既? 原來係同餐廳既狗狗營地
咁又幾好喎, 主人可以同狗狗一齊食野一齊玩
雖然我無養狗, 但有得望下狗仔都幾治癒