2022-05-28 432 瀏覽
仲差過茶記既午餐| 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎今日黎到交易廣場諗著食壽喜燒點知冇得𝘸𝘢𝘭𝘬 𝘪𝘯,見到下一層有間餐廳價錢𝘰𝘬裝修都幾靚都多人食於是一試,點知失望之極🥹我地三個坐左係張一字排開既枱,好似自修室温書咁,枱面既墊枱紙上已經印左𝘮𝘦𝘯𝘶😂還保又方便🌟 星加坡海南雞飯 𝗦𝗶𝗻𝗴𝗮𝗽𝗼𝗿𝗲 𝗛𝗮𝗶𝗻𝗮𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗥𝗶𝗰𝗲 ($𝟲𝟯)雞件算大件,主要係雞翼同雞髀🍗,但雞本身好咸,食到一大半先醒起有醬😅🌟 越式蕃茄牛骨清湯牛腩河 𝗩𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗿𝗶𝘀𝗸𝗲𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗼𝗺𝗺𝗲 ($𝟲𝟱)呢個簡直失望,本身諗著有濃濃既蕃茄湯底加埋牛腩,上枱見到個湯底咁清都知中伏😅搵勻成碗湯入面得4-5 粒車厘茄😂咁梗係冇蕃茄味啦😅牛腩既肉就比較柴同鞋,仲有就係冇咩牛味,米線煮到勁淋,一入口就爛果種🥶整體黎講真係好一般,自己屋企煮應該都好味過佢😅🌟 巴東牛肋條配黃姜飯 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗲𝗻 𝗗𝗮𝗻𝗴 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝘂𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰 𝗥𝗶𝗰𝗲 ($𝟲𝟮)朋友一見到巴東牛肋條就即刻嗌,話好掛著果隻味。牛肋條同飯分上,賣相都唔錯,但

朋友一見到巴東牛肋條就即刻嗌,話好掛著果隻味。牛肋條同飯分上,賣相都唔錯,但係食落就知個所謂既巴東醬好唔地道,只係偏咸,但果種咸味又入唔到舊腩,好似汁還汁,肉還肉既感覺😅

總結黎講,餐廳既環境同裝修比較可取,應該主要𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦樓上商廈既上班族,但食物質素同價錢都令我唔會再回頭

📍茶室 𝐂𝐡𝐚 𝐒𝐚𝐭
九龍灣宏照道33號 國際交易中心一樓39室