餐廳: 牛奶冰室 (淘大商場3期)
資訊:

2024-05-01 43 瀏覽
坦白講我對「牛奶冰室」嘅印象一向麻麻哋😅 不過 #首領 既然咁有興致,老遠都要走過來食lunch,我當然樂意奉陪🤭喺門口等咗大概10分鐘,終於輪到我哋😃 打開餐牌,原來佢哋午餐嘅選擇都唔少🤩 而我就第一眼已經被廣告板上 #爆漿芝士菠蘿包 吸引住👀 雖然係邪惡咗啲… 不過食埋呢餐先算啦🤭🤭一切開個包,澎湃嘅芝士醬已經由菠蘿包中央流出,場面非常治癒‼️咬落去個包都好鬆軟,味道甜甜鹹鹹咁,估唔到又幾好味🤤🤤🤤另外大食嘅我哋再加咗碟 #叉燒太陽蛋飯 同 #肉丁湯米 做主食🤭 #叉燒 應該唔係喺 #燒臘檔 買返嚟,應該係自家製嘅,帶有少少肥嘅肉質都幾嫩口,加埋兩隻 #太陽蛋,當然係冇得輸🤩 佢哋嘅 #肉丁 同樣係自家製,不過味道唔夠辣,少咗份罐頭嘅惹味😏食過呢餐,我忽然對 牛奶冰室 加咗少少分😆 哈 等 #小秘書 我試多幾個款式再同大家分享啦‼️‼️‼️📍 牛奶冰室 (九龍灣)牛頭角道77號淘大商場3期地下G301-320號舖

2024-04-29